Een begrafenis of crematie wordt veelal in een roes beleefd. Iedereen is verdrietig en laat eigenlijk het afscheid over zich heen komen. Later weet u mogelijk niet eens meer goed wie er allemaal aanwezig was en hoe alles is verlopen. Het is daarom steeds gebruikelijker om het afscheid op beeld vast te laten leggen. Dat ..

Wist u dat een uitvaartverzekering afsluiten niet verplicht is in Nederland? Echter is het wel handig om er een te hebben. Uit recent onderzoek komt naar voren dat niet iedereen een dergelijke verzekering heeft. 70% van de mensen in Nederland hebben er één, maar de overige 30% dus niet. En dat is eigenlijk best zorgelijk. ..

Het jaar is bijna voorbij. Kerstkaarten worden geschreven en eigenlijk doen de meesten onder ons dat op de automatische piloot. Voor veel mensen zijn de feestdagen een periode waarin er wordt genoten van het samenzijn met dierbaren, het nuttigen van heerlijke maaltijden, oppeuzelen van oliebollen en rijkelijk proosten met champagne. Echter is het niet voor ..

De natuur heeft op veel mensen een enorme aantrekkingskracht. Velen voelen zich verbonden met de natuur. Logisch, want de natuur geeft en neemt, is ongerept en beeldschoon. Het komt dan ook steeds vaker voor dat mensen ervoor kiezen om in de natuur te worden begraven. Dat kan bijvoorbeeld in een bos of heidegebied zijn. Kenmerkend ..

Wist u al dat een elektrische crematie tot de mogelijkheden behoort in ons land? DELA heeft de primeur. Zij streven ernaar om in 2030 alle crematies in ons land elektrisch te laten geschieden. In Duitsland en Zwitserland is elektrisch cremeren al langere tijd zeer gebruikelijk. Het is namelijk veel beter voor het milieu dan de ..

Heeft u er ooit over nagedacht hoe u uitvaart eruit moet komen te zien? Als het erg belangrijk voor u is dat dat op een bepaalde manier vorm krijgt, is het verstandig uw wensen vooraf vast te laten leggen. Door de details van uw uitvaart op papier vast te laten leggen, weten nabestaanden wat hen ..

Het verdelen van een nalatenschap kan best ingewikkeld zijn. In praktijk komt het helaas regelmatig voor dat er ruzies ontstaan bij het verdelen van de erfenis. Jawel, ook in de beste en meest hechte families… De nalatenschap kan uit bezittingen bestaan, maar in het slechtste geval bijvoorbeeld ook uit schulden. Wie wat krijgt, staat als ..

Wanneer u een geliefde, vader, moeder, broer, zus, kind vriend, vriendin of collega verliest, dan heeft dat veel impact op uw leven. Soms is het beter om uw werkzaam heden even compleet neer te leggen. Veel bedrijven hebben een rouwprotocol. Hierin staan afspraken over rouwverlof en over hoe er op werk wordt omgegaan met een ..

Veel mensen weten niet hoe ze erachter kunnen komen of iemand een uitvaartpolis (dit zijn ook uitvaartverzekeringen) had. Eigenlijk is dat helemaal niet zo lastig te achterhalen. Wij vertellen u er graag meer over. Het kan bovendien nog kosteloos ook. U dient hiervoor contact op te nemen met de Nabestaandendesk van het Verbond van Verzekeraars ..

Een dierbare is ons te komen ontvallen. Wat nog rest, is het uitruimen van diegene ’s kamer of woning. En dat is niet makkelijk… Hoe pakken we dit aan? Hierbij een aantal waardevolle tips. Begin eraan wanneer u daar klaar voor bent. Doe dit alstublieft niet overhaast. En laat dit moment vooral niet door anderen ..