Wist u al dat een elektrische crematie tot de mogelijkheden behoort in ons land? DELA heeft de primeur. Zij streven ernaar om in 2030 alle crematies in ons land elektrisch te laten geschieden. In Duitsland en Zwitserland is elektrisch cremeren al langere tijd zeer gebruikelijk. Het is namelijk veel beter voor het milieu dan de ..

Heeft u er ooit over nagedacht hoe u uitvaart eruit moet komen te zien? Als het erg belangrijk voor u is dat dat op een bepaalde manier vorm krijgt, is het verstandig uw wensen vooraf vast te laten leggen. Door de details van uw uitvaart op papier vast te laten leggen, weten nabestaanden wat hen ..

Het verdelen van een nalatenschap kan best ingewikkeld zijn. In praktijk komt het helaas regelmatig voor dat er ruzies ontstaan bij het verdelen van de erfenis. Jawel, ook in de beste en meest hechte families… De nalatenschap kan uit bezittingen bestaan, maar in het slechtste geval bijvoorbeeld ook uit schulden. Wie wat krijgt, staat als ..

Wanneer u een geliefde, vader, moeder, broer, zus, kind vriend, vriendin of collega verliest, dan heeft dat veel impact op uw leven. Soms is het beter om uw werkzaam heden even compleet neer te leggen. Veel bedrijven hebben een rouwprotocol. Hierin staan afspraken over rouwverlof en over hoe er op werk wordt omgegaan met een ..

Veel mensen weten niet hoe ze erachter kunnen komen of iemand een uitvaartpolis (dit zijn ook uitvaartverzekeringen) had. Eigenlijk is dat helemaal niet zo lastig te achterhalen. Wij vertellen u er graag meer over. Het kan bovendien nog kosteloos ook. U dient hiervoor contact op te nemen met de Nabestaandendesk van het Verbond van Verzekeraars ..

Een dierbare is ons te komen ontvallen. Wat nog rest, is het uitruimen van diegene ’s kamer of woning. En dat is niet makkelijk… Hoe pakken we dit aan? Hierbij een aantal waardevolle tips. Begin eraan wanneer u daar klaar voor bent. Doe dit alstublieft niet overhaast. En laat dit moment vooral niet door anderen ..

Wanneer iemand in uw directe omgeving een geliefde of familielid verloren heeft, gaat deze door een zware periode. Wellicht wilt u diegene troosten. Maar wat schenken we dan? Bloemen, een schouder om op uit te huilen of nemen we diegene mee naar een voorstelling? In principe wordt elk gebaar gewaardeerd. Om u op weg te ..

Het gebruikelijke kopje koffie en plakje cake worden bij uitvaarten steeds vaker vervangen door iets originelers. Bijvoorbeeld door een wijntje en bitterballen. De website Uitvaartverzekeringwijzer heeft recentelijk een onderzoek gedaan onder meer dan 2300 Nederlanders. Hieruit is het volgende naar voren gekomen: De meeste Nederlanders wensen een informele uitvaart 70% geeft aan gecremeerd te willen ..

Alles draait anno 2019 om beleving en aandacht. Bij crematies en begrafenissen zien we dat deze steeds persoonlijker worden. Veel mensen willen vooraf zelf bepalen hoe de uitvaart eruit moet komen te zien. Wensen en ideeën worden zorgvuldig vastgelegd in een document. Zo kan er van tevoren ook worden bedacht in welke kist er afscheid ..

Beste mensen, het afgelopen jaar zit er bijna op. Nog even en dan beginnen we aan het jaartal 2019. Voor eenieder zal 2018 andere herinneringen hebben, omdat we allemaal verschillende individuen zijn. Met elk onze eigen hoogte- en dieptepunten. Maar de warme zomer is iets wat we ons allemaal wel kunnen herinneren, dat was best ..