Een dierbare is ons te komen ontvallen. Wat nog rest, is het uitruimen van diegene ’s kamer of woning. En dat is niet makkelijk… Hoe pakken we dit aan? Hierbij een aantal waardevolle tips. Begin eraan wanneer u daar klaar voor bent. Doe dit alstublieft niet overhaast. En laat dit moment vooral niet door anderen ..

Wanneer iemand in uw directe omgeving een geliefde of familielid verloren heeft, gaat deze door een zware periode. Wellicht wilt u diegene troosten. Maar wat schenken we dan? Bloemen, een schouder om op uit te huilen of nemen we diegene mee naar een voorstelling? In principe wordt elk gebaar gewaardeerd. Om u op weg te ..

Het gebruikelijke kopje koffie en plakje cake worden bij uitvaarten steeds vaker vervangen door iets originelers. Bijvoorbeeld door een wijntje en bitterballen. De website Uitvaartverzekeringwijzer heeft recentelijk een onderzoek gedaan onder meer dan 2300 Nederlanders. Hieruit is het volgende naar voren gekomen: De meeste Nederlanders wensen een informele uitvaart 70% geeft aan gecremeerd te willen ..

Alles draait anno 2019 om beleving en aandacht. Bij crematies en begrafenissen zien we dat deze steeds persoonlijker worden. Veel mensen willen vooraf zelf bepalen hoe de uitvaart eruit moet komen te zien. Wensen en ideeën worden zorgvuldig vastgelegd in een document. Zo kan er van tevoren ook worden bedacht in welke kist er afscheid ..

Beste mensen, het afgelopen jaar zit er bijna op. Nog even en dan beginnen we aan het jaartal 2019. Voor eenieder zal 2018 andere herinneringen hebben, omdat we allemaal verschillende individuen zijn. Met elk onze eigen hoogte- en dieptepunten. Maar de warme zomer is iets wat we ons allemaal wel kunnen herinneren, dat was best ..

Bent u bekend met Wereldlichtjesdag? Over de hele wereld staat elke tweede zondag van december jaarlijks in het teken van Wereldlichtjesdag. Die zondag worden op duizenden locaties kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Dit jaar vindt deze bijzondere dag plaats op zondag 9 december. Mensen overal ter wereld steken dan om 19:00 uur ’s avonds een ..

Wanneer iemand in uw omgeving is overleden, doet u er goed aan om te beginnen met het versturen van een rouwkaart. Daarna volgt een uitvaart of crematie. En dat kan best even lastig zijn. Want wat zeggen we, wanneer bijvoorbeeld de vader of moeder van een goede vriend, is overleden? Onderstaande tips kunnen hierbij van ..

Het komt steeds vaker voor dat mensen een uitvaart vastgelegd willen hebben. Een uitvaart bijwonen is verdrietig en emotioneel uitputtend. Een dergelijke gebeurtenis fotograferen is niet de gemakkelijkste klus. Sterker nog, niet iedereen kan en wil een afscheid fotograferen. Daarom is het goed te weten dat er bedrijven bestaan die u hiervoor in kunt zetten. ..

Het klinkt wellicht wat luguber, maar het kan best interessant zijn: het bezoeken van begraafplaatsen in binnen- en buitenland. Begraafplaatsen in het buitenland vertellen ons veel over het land en de tradities. Daarbij liggen deze altijd in prachtige parken en groene gebieden. Bijzondere buitenlandse begraafplaatsen zijn: Père-Lachaise in Parijs, in Frankrijk. Beroemdheden waaronder Jim Morrison ..

Bij het afscheid van een dierbare speelt het vervoer ook een zeer belangrijke rol. Het type vervoer dat uiteindelijk wordt gekozen draagt bij aan de uitstraling en de sfeer van de begrafenis of crematie. Wellicht goed om te weten is, dat u bij ons terecht kunt voor verschillende mogelijkheden rouwvervoer. Dat varieert van een rouwkoets ..